Så här är det att arbeta på Alwex

 

På Alwex har vi många olika yrkesroller och karriärvägar. Här kan du läsa hur medarbetarna Andreas, Malin och Gustav ser på sitt jobb på Alwex, t ex vad som är roligast och mest utmanande med arbetet.
 
 

Gustav vårdar kundrelationerna

Transportledaren Gustaf Lundholm flyttade till Växjö för en tjänst på Alwex i augusti 2015. Drygt ett år senare kom frågan om han ville ta större ansvar inom försäljning, vilket han gärna hoppade på.   

Gustaf Lundholm hade arbetat på DHLs trafikkontor i Örebro i över fem år, men fick ett tips av sin blivande sambo att Alwex i Växjö sökte personal. Han skickade iväg en ansökan och fick ett positivt svar.

– Det finns mycket bra att berätta om hur det är att arbeta på Alwex. Jag kände direkt att jag ville flytta ner till Småland och fortsätta min yrkesbana här. Det är härliga kollegor, en bra anställning och du får också ta stort eget ansvar. Det är verkligen kul att gå till jobbet varje dag, säger Gustaf.

Han började sin anställning i augusti 2015 som transportledare, men fick redan under försommaren 2016 en förfrågan om att gå över mer på en säljande funktion.

– Jag tvekade inte en sekund och vi valde till en början att kombinera mig som transportledare och säljare, men det har med tiden utvecklats mer och mer till en renodlad försäljningstjänst. Idag arbetar jag huvudsakligen med försäljning på affärsområdet Fjärr.

Gustaf hjälper fortfarande till i transportledningen när det blir mycket att göra där, men som han själv uttrycker det fokuserar han mest på att vårda befintliga kunder och även att få in fler uppdrag och gods i Alwex flöden.

– Det är en mycket god stämning på Alwex med nära till skratt. Alla som arbetar här känner ett stort ansvar för att organisationen ska fungera och gå framåt. Jag uppskattar verkligen den arbetsmoral och kunskap som finns samlat hos oss.

Flytten till Växjö är som sagt heller inget Gustaf ångrar idag. Han trivs bra i staden och har även tagit upp sitt brinnande intresse för fotboll. Han gick på fotbollsgymnasiet i Örebro och spelade elitfotboll i Örebro SK innan ett flertal korsbandsskador satte stopp för den karriären. Nu får istället division 4-laget Slätthög BoIF nytta av hans spelsinne.

– Hahahaha, ja så är det ju, konstaterar Gustaf. Att spela fotboll, kolla trav, umgås med min sambo och jobba som säljare på Alwex är mitt liv just nu.

 

Från säljare till affärsområdeschef

I december 2012 började Andreas Karlsson sin anställning på Alwex. Han hade lockats hit för en tjänst som säljare och projektledare. Drygt två år senare blev han erbjuden rollen som affärsområdeschef för Mark & Anläggning.

Andreas är 31 år och bor tillsammans med sin sambo och deras ettårige son på en gård utanför Alvesta. Han utbildade sig inom fordon/anläggning på gymnasiet, men valde att slå sig in på försäljningsområdet ganska omgående. Innan Andreas började på Alwex hade han en tjänst som säljare/projektledare på företaget Ramirent.

Men så fick han ett telefonsamtal från Alwex och lockades att byta arbetsgivare.

– Det bästa med Alwex är bredden av vårt produktsortiment och detta var en av de viktigaste anledningarna till att jag valde att tacka ja till att börja här. Jag trivdes utmärkt med mitt tidigare jobb, men kände att Alwex hade en stor potential att bli framgångsrik på såväl den lokala som regionala marknaden med företagets olika tjänster. Och detta gäller i allra högsta grad fortfarande!

Andreas lyfter också fram att Alwex är duktiga på att ”paketera” det breda sortimentet i olika lösningar. Men detta hade, konstaterar han samtidigt, aldrig gått utan väldigt engagerade medarbetare.

– Jag upplever att relationer, stämning och samarbeten mellan våra medarbetare som väldigt god på Alwex. Man kan likna det med en liten lägereld som hela tiden behöver fyllas på med ved för att hålla lågan levande. Just den biten med påfyllningen av veden upplever jag att vi är väldigt duktiga på!

Som chef för ett av Alwex affärsområden är Andreas noga med att ledarskapet fungerar. Han menar att med hög trivsel följer inte bara välmående medarbetare, utan också bättre affärer. Genom att målinriktat följa sin strategi med en lyhörd inställning så kan vi tillsammans skapa en ännu bättre framtid, enligt Andreas.

– Det är viktigt att ständigt fokusera på engagemang och trivsel ur ett långsiktigt perspektiv. Tar vi hand om varandra, så tar vi också hand om våra kunder. Det här är ett av våra viktigaste mål med vårt HR-arbete och något som jag själv verkligen brinner för.

 

Sommarvikarien som blev transportstrateg

När Malin Eklund studerade till civilekonom med inriktning på logistik vid Linnéuniversitetet passade hon på att sommarjobba som trafikledare på Alwex. Efter två somrar med extraknäck, och en avlagd examen, erbjöds hon fast tjänst hösten 2015.
 

– Det var ett perfekt upplägg. I skolan lärde jag mig teorierna och hos Alwex fick jag prova på verkligheten, konstaterar Malin. Jag blev väldigt glad att jag fick fortsatt förtroende och fick ett drömjobb direkt!

Sedan nyår har Malin en ny tjänst på Alwex och blivit internrekrytering till att vara en av tre personer som arbetar som transportstrateg. Det innebär att hon planerar, administrerar och utvecklar såväl pågående som nya trafikupplägg.

– Ingen dag är den andra lik och det tycker jag är både inspirerande och utmanande. Det är också väldigt omväxlande vilket nog är det bästa med mitt jobb.


Hur uppfattar du Alwex som arbetsplats?

– Det finns ett fantastiskt driv här med engagerade medarbetare. Alwex är stort företag med flera olika avdelningar och inriktningar, så det är lärorikt och inspirerande att arbeta här.

– Jag skulle absolut rekommendera andra att börja jobb hos oss. Vi arbetar ständigt med att skapa en bra arbetsmiljö och har även hälsofrämjande aktiviteter.